Castraveti in saramura -Jenyk (2008)

Castraveti mici si subtirei,sare,piper[boabe],semi nte de mustar,hrean,frunze de visin,frunze de telina,cracute de marar uscate,cativa catei de usturoi. MOD DE PREPARARE; Se aleg castravetii, se spala si se taie cate putin din ambele capete. Se pune apa la fiert[fara sare] si cand a dat intr-un clocot, se toarna peste castraveciorii lasati intr-un vas ,asteptand sa se raceasca apa .Aceasta operatiune se repeta pt.a iesi amareala din castraveciori si pt.a avea un gust mai bun! Procesul final e ca, se pune din nou apa la fiert ,de data aceasta cu sare [o lingura de sare la 1l.de apa]si condimente;piper boabe,foaie de dafin,boabe de mustar,frunze de visin.Se lasa sa se raceasca saramura peste care se toarna peste castravetii aranjati in borcan. Printre ei ,puteti pune tije de hrean,felii de usturoi,iar deasupra lor,frunzele de telina,hrean si cracutele de marar si utine boabe de mustar. Se infileteaza borcanul sau se leaga dupa ce se pune celofan.