Painea mea Scarsdale



1 cana apa calda

1 lingurita de drojdie uscata

½ lindurita de sare

1 linguita de zahar/fructoza

½ lindurita d otet de mere

½ cana de faina de soia

¼ cana de faina de gluten

1 ½ cana de faina de grau integrala

Turnati apa in castron, presarati drojdia uscata peste apa si lasati pana se dizolva, cam 5 minute.

Adaogati sarea, zaharul, otetul. Amestecati bine, pe urma adaogai treptat faina de soia si cea de gluten, apoi faina de grau integrala.

Amestecati incet pana cand aluatul se intareste si un se mai lipeste de castron. Pentru aceasta operatie puteti folosi un mixer. Presarati putina faina pe o planseta si puneti aluatul pe ea. Framantati-l bine cam 5 minute, pana devine elastic.

Puneti intr.-o forma, la caldura, acoperit cu servet, cam 2-3 ore, sa dospeasca.

La cuptor cam o ora.

Se pastreaza la frigidez.