MANCARE DE PRAZ (2heng)

Cantitati 1,500 kg. praz (IG=15)15 masline mari fara sambure (IG=15) 2-3 linguri uleisuc de rosii (fara zahar)tarhon (obligatoriu) eu nu pun sare, piper sau alte mirodenii.Daca nu va place gustul tarhonului puteti pune orice doriti chiar si marar.1. se curata prazul, apoi se taie in rondele de 1-2 cm. (partea alba)2. se caleste acoperit cu capac in putin ulei (eu am tava teflon cu bulina) pana se inmoaie putin3. se adauga maslinele taiate, sucul de rosii si tarhon si se lasa sa fiarba acoperit pana ce s-a fiert prazul . E mai frumos daca nu se terciueste, el se fierbe destul de repede. 4.Aproape de sfarsit se mai adauga putin tarhon tocat marunt pt. parfum si se mai da un clocot. Prazul, in tava, curatat, taiat si cu 2 lg.ulei peste elPutin calit , am adaugat maslinele taiate siimediat sucul de rosiiSi gata mancarea